Layanan perbankan ing Kuwait

Kuwait saiki duwe sebelas bank pribumi. Bank Sentral Kuwait ngatur bank-bank negara kasebut, njamin stabilitas Dinar Kuwait, lan tumindak minangka bankir lan penasihat finansial pemerintah. Sektor perbankan Kuwait, miturut Moody's, solid, amarga yakin agensi rating manawa proyek sing dibiayai pemerintah bakal terus ngrangsang pertumbuhan ekonomi, lan akibate bisa nambah aktivitas bank. Dhaptar bank utama ing Kuwait minangka titik wiwitan migunani kanggo sapa wae sing kepengin dadi karir ing perbankan ing Kuwait. Deleng dhaptar institusi finansial kanggo informasi tambahan.

Ing ngisor iki sawetara bank paling dhuwur ing Kuwait.

Bank Nasional Kuwait

Ing babagan total aset, Bank Nasional Kuwait (NBK) minangka bank paling gedhe ing negara kasebut. Iki minangka bank pribumi pertama lan perusahaan saham pertama ing wilayah Teluk Arab, sing didegake ing taun 1952. Miturut Global Finance, NBK saiki dadi salah siji saka telung bank paling aman ing Timur Tengah. Nganggo luwih saka 7,000 karyawan lan duwe jaringan ing saindenging negara 70 lokasi lan 310 ATM. Bank duwe total aset US $ 98 milyar ing Desember 2020.

Omah Kuwait Keuangan

Kanthi total aset udakara US $ 60 milyar, Kuwait Finance House (KFH) minangka bank nomer loro nomer loro ing Kuwait. Bank Islam pertama ing negara kasebut didegake ing taun 1977. Kabeh tumindak ditindakake miturut undang-undang Syariah Islam. Organisasi kasebut nawakake perbankan perusahaan lan pribadi, perbankan pribadi, investasi lan Immobiliare, keuangan komersial, pembiayaan otomotif, perbankan internet, aplikasi perbankan seluler, kertu kredit lan liya-liyane. Ing Bahrain, UEA, Jerman, Turki, Malaysia lan Arab Saudi, KFH aktif internasional.

Bank Burgan

Liwat jaringan cabang regional saka 167 lokasi, nyedhiyakake layanan perbankan lan investasi. Perbankan perusahaan lan investasi, perbankan pribadi, perbankan ritel lan perbendaharaan minangka sektor bisnis utama Bank. Teluk Bank Algeria, Tunis International Bank, Burgan Bank Turki lan Bank Baghdad minangka anak perusahaan Burgan Bank Group. Perusahaan kasebut minangka bank paling gedhe nomer telu ing Kuwait kanthi total aset 24 milyar dolar, celengan klien 12.4 milyar dolar lan 14 milyar dolar ing utang.

Bank Teluk

Bank Teluk minangka bank aset nomer papat paling gedhe ing Kuwait. Dibangun ing taun 1960 lan saiki duwe jaringan luwih saka 60 cabang lan 200 ATM. Perusahaan kasebut diklasifikasikake minangka "A" dening perusahaan peringkat paling dhuwur (Standard & Poor's, Moody's and Fitch). Nawakake akun tabungan lan gaji saiki, MasterCard lan Visa, kertu debit lan prabayar, premi, asuransi lelungan, perbankan seluler lan online, kothak aman lan utang konsumen, utangan mobil anyar utawa bekas, hipotek, utang awis dijamin, pensiun lan dana investasi . Uga nyedhiyakake macem-macem layanan.

Bank Komersial Kuwait

Bank Komersial Kuwait minangka salah sawijining 10 bank aset, deposit, utangan, penghasilan lan penghasilan paling gedhe ing Kuwaiti. Divisi utama Bank yaiku: Perbankan ritel, Divisi Kredit Perusahaan, IBS, Divisi Keuangan & Investasi, Divisi Manajemen Risiko lan Divisi Operasi. Departemen utama Bank yaiku: Perusahaan kasebut adhedhasar ing Kuwait, Kuwait, lan duwe 1490 karyawan. CBK duwe peringkat kredit jangka panjang Moody lan Fitch saka A3.

Loro saka rincian bank sing paling penting sing pengin dingerteni kabeh yaiku carane mbukak akun ing bank-bank kasebut. Mangkene katrangan ringkes babagan cara warga negara asing bisa mbukak akun bank ing Kuwait.

Kepiye cara mbukak Rekening Bank ing Kuwait?

Sampeyan kudu dadi warga Kuwait kanggo mbukak akun bank Kuwait. Bank pengin visa penduduk lan Sertifikat Tanpa Bantahan (ora ana sertifikat keberatan, NOC) ditampa dening perusahaan sampeyan utawa sponsor sadurunge teka nalika sampeyan siyap nggawe akun lokal. Sawetara bank uga takon babagan gambar, tenancy lan paspor sampeyan.

Umume bank duwe akun, gaji lan tabungan saiki. Akeh bank sing nampa akun gabungan. Sawetara wong asing nglaporake ditolak akun gabungan pasangan sing nikah amarga prevalensi pegatan sing akeh ing Kuwait. Sampeyan bisa mbukak akun solo kanthi disetujoni minangka sponsor yen sampeyan ora bisa ndhaptar akun gabungan lan pasangan sampeyan ora bisa kerja ing Kuwait.

9 Ndeleng