Kutha paling apik ing Turki kanggo urip

Kutha paling apik ing Turki kanggo urip

Kutha-kutha ing Turki bisa ndeleng urip Turki kanthi nyata.

Akeh kutha Turki, uga sing saiki dianggep pusat ekonomi lan industri modern, duwe oyot kuno lan duwe kabupaten kutha lawas sing kebak arsitektur sing apik banget wiwit abad kaping wiwitan, apa Ottoman, Bizantium utawa Klasik.

Priksa manawa kalebu sawetara wektu kutha ing lelungan manawa sampeyan pengin ndeleng arsitektur megah kerajaan kuno, conto sawetara masakan paling apik ing negara kasebut, utawa mung kesasar ing rame-rame bazaar.

Kanthi dhaptar kutha-kutha paling dhuwur ing Turki, sampeyan bisa ngrancang papan kanggo nemokake swasana kutha gedhe.

1. Istanbul

Istanbul nyuda warisan sejarah sing gedhe banget lan modhale mega-kutha modern sing ora kuwat kanthi kekuwatan sing sawetara kutha liyane bisa cocog. Kutha iki minangka kutha paling gedhe ing Turki. Proyek bangunan Imperial gedhe sing paling misuwur ing kutha saka Kerajaan Byzantine lan Ottoman bisa ditemokake ing kene.

2. Antalya

Antalya

Yen sampeyan pengin nggabungake srengenge lan pasir karo kenyamanan kutha, Antalya minangka salah sawijining tujuan sing paling apik kanggo dikunjungi ing Turki. Pantai Konyaalti lan Lara uga urip santai, nanging budaya kafe lan restoran sing dinamis lan maneka warna ing kutha isih gampang diakses.

3. Bursa

Bursa

Bursa, ibukutha pertama Kekaisaran Ottoman, saiki dadi metropolis sing canggih lan canggih kanthi pedunung rong yuta wong.

Umume pengunjung pengin nglampahi wektu ing wilayah pusat kutha. Tengara paling misuwur wiwit jaman kekaisaran Bursa yaiku Mesjid Agung 20 kubah, interior interior sing apik banget yaiku Masjid Yesil lan Makam lan mausoleum sing dicet kanthi warna-warni saka Sultan Ottoman pisanan ing Komplek Muradiye.

4. Sanliurfa

Turki, Anatolia, Sanliurfa, Kolam Abraham kanthi latar mburi Masjid Rizvaniye

Sanliurfa, sadurunge dadi kutha Byzantine Edessa lan ngaku kelairan Nabi Ibrahim, mesthi dadi salah sawijining titik mandheg sing paling apik ing Turki.

Minangka situs kuno Göbeklitepe wis luwih gampang diakses para turis ing taun-taun pungkasan, mula akeh pengunjung sing teka. Ing 2019, UNESCO milih monolith Neolitikum iki, sing dununge ana ing pinggiran kutha, minangka Situs Warisan Dunia.

5. Izmir

kutha paling apik kanggo urip ing kalkun

Kanthi pedunung 2.9 yuta, ibukutha provinsi iki lan metropolis paling gedhe nomer telu ing Turki dadi pangkalan kutha gedhe kanggo plancongan awan ing situs Efesus lan Pergamum sing jejer.

Izmir, sing ana ing sadawane Segara Aegean, saiki dianggep minangka salah sawijining metropolis paling rame ing Turki. Energi komersial sing enom, lan fasad sing trendi ndhelikake jaman sing dawa lan misuwur.

6. Fethiye

Plabuhan Fethiye

Kutha sederhana iki sing udakara 100,000 wong minangka salah sawijining tujuan wisata paling populer ing Turki ing pesisir Mediterania, amarga tampilan ngarep pelabuhan sing apik banget.

Fethiye minangka hotspot kapal pesiar populer. Saka plancongan prahu klompok saben dinane kanggo nyewa kapal pesiar multi-dina, ana macem-macem kegiatan pelayaran sing kasedhiya.

7. Ankara

Kastil Ankara

Kanthi pedunung limang yuta jiwa, ibukutha Turki lan kutha nomer loro kalor ana ing tengah negara kasebut. Ankara minangka pusat perusahaan lan industri sing gedhe, nanging ana rong alasan sing angel kanggo kalebu ing itinerary Turki.

4 Ndeleng