Bank ing Uzbekistan

Bank Paling apik ing Iran

Bank ing Iran, kaya jagad liyane, minangka bisnis dhasar. Saiki ana luwih saka 42,000 ATM ing saindenging negara lan uga ana ATM anyar sing diluncurake saben dina ing macem-macem wilayah. Mesin kasebut mung bisa digunakake karo sistem nasional (Iran) kertu internal sing dikenal kanthi jeneng Shetab. Shetab minangka jinis kertu, kayata Mastercard, Amex, Union Pay, nanging kertu kasebut tetep ora ana gunane sajrone sampeyan tetep ana ing kana.

Otoritas perbankan pusat yaiku Bank Sentral Republik Islam Iran. Bank pusat Iran didegake ing taun 1960 lan dadi perusahaan pamrentah. Nerbitake lan ngawasi uang kertas lan ngawasi bank-bank ing Iran. Bank Pusat Iran nyedhiyakake tujuan liyane sing kalebu ing ngisor iki:

  • Tetep dadi mata uang nasional
  • Ngreksa saldo pembayaran ing negara kasebut
  • Nggampangake transaksi bisnis
  • Nambah potensial pembangunan negara kasebut

Ana bank duweke pamrentah lan Non-Government ing Iran. Kita bakal ngrembug sawetara bank paling dhuwur saka loro jinis kasebut lan nyoba ngerti endi sing cocog kanggo sampeyan.

Bank duweke Pemerintah paling dhuwur:

Bank Melli

Bank Melli, adhedhasar ing Teheran, dipercaya dadi bank ritel nasional lan komersial pertama minangka perusahaan penghasilan paling gedhe ing Iran. Didirikan ing taun 1927, minangka bank paling gedhe ing donya kanthi 3,328 cabang lan udakara 40,000 karyawan sacara global, ing wilayah Islam lan Timur Tengah. Aset bersih sing dilaporake dening bank yaiku 76,6 milyar dolar ing pungkasan taun 2016, lan bathi 105 milyar dolar.

Bank Maskan

Bank Maskan minangka salah sawijining bank duweke negara Iran sing ndhukung pamrentah lan sektor swasta lan perumahan ing Iran. Bank kanthi cabang ing Teheran lan Mashhad didegaké ing taun 1938, kanthi kantor pusaté ing Teheran. Ana 12,259 karyawan (2019). Ing 2015, bank nglaporake total aset US $ 460 milyar lan laba bersih 5,02 milyar.

Bank Pembangunan Ekspor Iran

Ing taun 1991, Bank Pembangunan Ekspor Iran dadi salah sawijining bank politik Iran. Bank sing adhedhasar Tehran dadi pamrentah Iran. Iki nawakake eksportir lan importir Iran layanan finansial lan perbankan tradisional liyane. Bank kasebut dioperasikake ing Iran lan negara liya ing wulan Maret 2016 jaringan 40 cabang. Aset padha karo 6.2 milyar dolar AS (2020) kanthi total bathi 81.2 yuta dolar AS (2020).

Bank Non-Pemerintah Paling Dhuwur:

EN Bank

Ing taun 2001 EN Bank didegaké lan dadi bank swasta pertama ing Iran, uga dikenal kanthi jeneng Ebraesad Novin Bank. Bank nyedhiyakake solusi ritel, perusahaan, internasional lan bisnis kanggo klien, UKM, perusahaan lan badan publik.

EN Bank nawakake pelanggan tabungan, kertu lan kothak celengan aman uga akun lan utang saiki; pedagang, manajemen kas lan layanan finansial; Internet, telpon, seluler lan SMS banking; devisa, akun mata uang, keuangan komersial, transfer dhuwit, lan layanan ing kabel kasebut.

Bank Mellat

Mellat Bank didegaké ing taun 1980. Bank nawakake layanan perbankan perdagangan ing Iran, kalebu transfer dhuwit ing antarane akun, dagang forex, dhuwit kertas sing bisa dirundingake, fasilitas pendanaan valuta asing kanggo sirkulasi mata uang lan utang pembiayaan ECO jangka menengah lan utang finansial ECO jangka pendek

Mellat Bank uga nawakake finansial, pendanaan maneh, Murabaha, valuta asing, surat jaminan, kredit dokumenter, layanan pembayaran khusus, kothak centhang, kothak setoran sing duwe bathi, Muzzara, kontrak mbesuk, kertu akses lan layanan perbankan inti. Iki njaga jaringan ing Iran saka 1774 cabang lan ing Korea Selatan lan Turki limang cabang. Total aset bank yaiku 62 milyar dolar AS (2011) lan penghasilan nganti 6.761 milyar USD ing taun 2013 (2016).

Kepiye cara mbukak akun bank ing Iran?

Duwe akun bank minangka syarat saben wong saiki, amarga jagad iki saya akeh dipengaruhi karo teknologi. Mbukak akun bank ing Iran saiki wis luwih gampang kanggo Warga Iran, dheweke kudu mbukak sawetara dokumen dhasar sing penting kanggo mbukak akun. Sanajan ing papan sing padha warga negara asing bisa uga nemoni masalah nalika mbukak akun bank ing Iran. Ana sawetara aturan lan prosedur sing kudu sampeyan lakoni sadurunge mbukak akun bank.

  • Kanggo Nasional Iran, sapa wae ing ndhuwur 18 taun bisa mbukak akun bank jenenge. Pelamar kudu menehi sertifikat identitas resmi nalika mbukak akun bank. Sertifikat ID resmi kasebut kalebu kelairan sampeyan utawa kertu identitas nasional, paspor, lsp.
  • Kanggo Warga Asing, yen warga permanen utawa duwe ijin utawa dokumen pengungsi layak mbukak rekening bank ing Iran. Dheweke kudu duwe barang kasebut nalika arep menyang bank kanggo mbukak rekening bank.
    • Paspor sing bener
    • Ijin Residen
    • Layang pangenalan sing diwenehake dening salah sawijining pelanggan sing bisa dipercaya saka Bank utawa salah sawijining negara lan / utawa duta besar sing validasi lan akreditasi sing dilamar para pelamar mung ditrapake kanggo aplikasi akun saiki.

Iki minangka sawetara perkara dhasar sing kudu sampeyan pikirake nalika mbukak akun bank ing Iran. Muga-muga sampeyan seneng!

7 Ndeleng